U bent hier

Prestigieuze Red Dot Award voor Panorama van Novy

“Het winnen van deze 2de Red Dot Award bevestigt het succes van een discreet en gebruiksvriendelijk design gecombineerd met een hoge performantie. Een combinatie waar we bij Novy veel belang aan hechten. Panorama past zich dankzij zijn verstelbare hoogte aan op verschillende hoogtes, telkens dicht bij de plaats waar de dampen ontstaan. De toren bestaat uit semitransparant glas en heeft een fijne belijning waardoor deze naadloos integreert in de ruimte.  Mooi in gebruik en na gebruik onzichtbaar zodat de gebruiker kan genieten van visuele rust”, luidt het bij Novy.

Red Dot: een prestigieus label

Met meer dan 11.000 inzendingen uit meer dan 50 landen wereldwijd is de Red Dot Award een van ’s werelds grootste internationale productdesignwedstrijden. De award van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen (Duitsland) wordt al sinds 1955 uitgereikt.

 

De jury van Red Dot onderscheidt Panorama met de titel ‘Red Dot’ voor hoge designkwaliteit.

 

“De Red Dot is de prijs voor design van hoge kwaliteit. De internationale jury kent deze gegeerde prijs enkel toe aan producten die duidelijk boven gelijkaardige producten uitstijgen op vlak van uitmuntend design”, klinkt het oordeel van de jury.

Design en functionaliteit

Panorama is na ‘One’ de tweede werkbladafzuiging van Novy. Bij deze kookplaat en dampkap in één zit de ventilatietoren handig en stijlvol achteraan het werkblad. Het is een toonbeeld van hoe design en functionaliteit in elkaars verlengde liggen.

 

Met het oog op visuele perfectie en hoogstaande kwaliteit werd gekozen voor een strakke, zwarte ventilatietoren, opgetrokken in semitransparant glas met lichte doorkijk. Handig aan de Panorama is dat de ventilatietoren op 10, 20 of 30 cm kan gepositioneerd worden. De dampen worden zo onmiddellijk afgezogen aan de bron, afhankelijk van de hoogte van de kookpotten. En aangezien de ventilatietoren achteraan de kookplaat zit, wint u ook ruimte onder de kookplaat. Zo plaatst u zonder problemen lades tot 40 cm diep onder Panorama.

Nieuw: AUTO-functie

Panorama is ook uitgerust met de nieuwe AUTO-functie van Novy. Die zorgt ervoor dat de ventilatietoren zich automatisch aanpast aan de meest voorkomende kooksituatie, namelijk met een pot van 15 cm hoog. Met één druk op de knop zal Panorama zich op 20 cm positioneren en de meest optimale zuigstand inschakelen. Een intuïtieve en handige functie.

 

Het zuivere en discrete design van de ventilatietoren werd ook doorgetrokken naar de inductiekookplaat. Zo kiest Novy voor een kookplaat in opaak glas met een beperkte

 

seriegrafie. Bij gebruik, licht de witte sliderbediening op en treedt ze in werking via automatische pandetectie. De inductiekookplaat bestaat uit vier krachtige, octagonale kookzones naast elkaar, in panoramaopstelling dus. U kunt de kookzones apart gaan bedienen, of kiezen voor de bridgefunctie, waardoor u grotere kookzones gaat creëren.

Panorama in detail

Dampkap

  • Ventilatietoren 818 b x 160 d mm
  • Verstelbare hoogte 4 standen (0, 10, 20 en 30 cm)

Kookplaat

  • Inductiekookplaat 88 x 52 cm
  • 4 octagonale kookzones van 240 x 10 mm met vermogen tot 3 700 W
  • Grillfunctie
  • Bridgefunctie
  • Automatische pandetectie
  • AUTO-functie
     

Richtprijs: € 3 999.

Gebruikerslogin